Ingredienser (4-6 pers)
1. kg oksetykkam eller bov – krydderibuket (timian, rosmarin, persille, laurbærblade) – 6 fed hvidløg (skåret i halve) – 10 hele peberkorn – 2-3 dl rødvin – 1 dl cognac – 6 skalotteløg – 3 gulerødder –
2. pastinak eller persillerødder – smør og olivenolie til stegning – salt & friskkværnet peber – 100 g røget bacon/ brystflæsk – 1 ds flåede tomater – 2 spsk. Tomatpuré – 1 spsk. Vineddike – 2 dl vand.
Skær kødet i store tern, og kom det i en stor skål med krydderibuketten, hvidløg og peberkorn. Hæld vin og cognac ved, og lad det marinere natten over i køleskabet..
Gør grøntsagerne klar og skær dem i grove stykker. Steg de, let i smør og olie i en stor gryde og krydr dem med salt & peber. Tag dem op.
Si marinaden fra kødet og gem den til senere brug. Brun kødet i gryden i olie ad flere omgange, så kødet steger og ikke koger. Tag kødet op og steg baconen.
Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomater, tomatpuré, hele marinaden og vand. Lad kødet simre under låg i 1 god times tid.
Tilsæt grøntsagerne, krydr med salt & peber og steg videre i endnu 1 time, til kødet er mørt og lækkert.
Fjern krydderibuketten og server med et drys hakket persille på toppen. Nyd med et godt glas kold øl.