APPELSINSTEGT AND OG RISSALAT MED BØNNER OG RØDKÅL

Ingredienser til 4 personer

2 andebrystfileter
3 kviste rosmarin
Salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet appelsin
RISSALAT MED BØNNER:
250 g ris
400 g grønne bønner
200 g rødkål
Saft af 1 appelsin
4 spsk. olivenolie

RISTEDE MANDLER:
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g mandler
1 spsk. salt
1 spsk. tørret oregano

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°. Rids fedtsiden på andebrystfileterne med en skarp kniv uden at skære ned i selve
kødet. Læg dem i en lille bradepande. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber.

Skyl appelsinen, skær den i tynde skiver, og fordel skiverne oven på andebrystfileterne. Steg dem i den
forvarmede ovn i ca. 30 minutter.

Kog risene efter anvisningen på pakken. Bring en gryde med letsaltet vand i kog til bønnerne. Skyl og nip
bønnerne, og læg dem i det spilkogende vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bønnerne i koldt vand,
så de bevarer den friske grønne farve. Bland de kogte ris og de grønne bønner sammen i en skål.
Snit rødkålen meget fint, og vend den sammen med ris og bønner. Pres appelsinsaft over, hæld olivenolie
over, og vend rissalaten godt sammen, så saft og olie fordeler sig.

Varm olien op på en pande. Tilsæt mandler, salt og oregano. Rist mandlerne i 5-6 minutter, til de dufter.
Drys de ristede mandler over rissalaten.

Skær de appelsinstegte andebrystfileter i skiver let på skrå. Anret dem sammen med appelsinskiverne, og
server med rissalaten som tilbehør.

Velbekomme!!