Skip to main content
Birkepaneret hakkebøffer

Birkepaneret hakkebøf

m/ ovnbraiseret fennikel

Ingredienser

  • 3-4 fennikler
  • Årstidens grøntsager
  • Hønsebouillon
  • Bacon
  • Ca. 500 G. oksekød
  • Fløde
  • Blå birkes
  • Tomat
  • Hele fed hvidløg
  • Salt & peber

Fremgangsmåde:

I bradepanden lægges et braiseringsunderlag af årstidens grøntsager, hakket eller skåret i fine tern.

De overhældes lidt hønsebouillon (Har du ikke det, så vand og bouillonterning).

Fennikel skæres i halve og stokken fjernes. En skive bacon delt i to lægges på hver, og fennikel

Anbringes oven på braiseringsunderlaget.

De braiseres nu i ca. 35 min. v/190 grader til bacon er sprødt og fennikel er møre.

Anrettes ved siden af de stegte bøffer med urterne som underlag.

Mens fennikel og grøntsager er i ovnen klargøres bøfferne.

Bøfferne vendes, efter formning, i blå birkes og steges rosa ved jævn varme på panden.

Bøfferne anrettes eventuelt sammen med en hvidløgstoppet tomat, der er grillet.

Hvis du savner din sauce, så kog lidt af braiseringsfonden ind med lidt fløde.

 

VELBEKOMME!!

Benløse fugle

Instruktioner 1. bank kødet ud med en kødhammer, eller tryk det fladt med håndroden. Krydr kødet med salt & peber. Skyl persillen grundigt. Fjerne de grove stilke. Hak persillen groft, og læg den på kødet sammen med et par gulerodsstave. Rul kødet sammen og vikl en skive bacon omkring.

Bind baconen fast med kødtråd. 2. Brun rullerne i smør i en stegegryde eller dyb pande. Hæld vand eller bouillon ved. Lad rullerne simre under låg ca. 1½ time, til de er helt møre. Tag rullerne op, og fjern kødtråden.

Udrør mel med fløde, og rør det i skyen. Kog saucen igennem nogle min. – farv den med lidt kulør, og smag til med salt & peber. Hæld saucen over rullerne, og server dem med kartoffelmos og dampede grøntsager eller salat.

VELBEKOMME!!

Benløse fugle

Instruktioner 1. bank kødet ud med en kødhammer, eller tryk det fladt med håndroden. Krydr kødet med salt & peber. Skyl persillen grundigt. Fjerne de grove stilke. Hak persillen groft, og læg den på kødet sammen med et par gulerodsstave. Rul kødet sammen og vikl en skive bacon omkring.

Bind baconen fast med kødtråd. 2. Brun rullerne i smør i en stegegryde eller dyb pande. Hæld vand eller bouillon ved. Lad rullerne simre under låg ca. 1½ time, til de er helt møre. Tag rullerne op, og fjern kødtråden.

Udrør mel med fløde, og rør det i skyen. Kog saucen igennem nogle min. – farv den med lidt kulør, og smag til med salt & peber. Hæld saucen over rullerne, og server dem med kartoffelmos og dampede grøntsager eller salat.

VELBEKOMME!!