(2 personer)
2 flotte bøffer, lidt olie til stegning, salt og friskkværnet peber
OVNBAGTE RODFRUGTER:
1⁄2 kg bagekartofler, 1⁄2 kg pastinakker, 2 spsk. olivenolie, salt
BEARNAISESAUCE:
200 g smør, 1 spsk. bearnaise essens, 11⁄2 spsk. vand, 2 æggeblommer, 1 bundt fransk estragon, salt
TILBEHØR:
Blandet grøn salat
Ovnbagte rodfrugter: Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter.
Bearnaisesauce: Smelt smør langsomt i en gryde. Lad det stå lidt og smørret vil dele sig i klaret smør foroven og valle forneden. Hæld det klarede
smør over i en kop og kassér vallen. Pisk bearnaise essens, vand og æggeblommer sammen i en kasserolle over vandbad til det tykner en
smule – temperaturen må ikke komme over 60°.
Tag kasserollen væk fra vandbadet, og tilsæt den lune, klarede smør i en tynd stråle, mens du piske. Rør finthakket estragon og salt i.
Steg bøfferne i olie på en hed pande. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med rodfrugter og bearnaisesauce og blandet grøn salat.
VELBEKOMME!!