Skip to main content

FLANKSTEAK MED GRÆSK SALAT

Ingredienser til 4 personer

1 okse flankesteak ca. 600 g
½ tsk. flagesalt
Møllepeber
GRÆSK SALAT
300 g cherry tomater
1 rødløg
1 spsk. citronsaft
1 rød chili eller rød peber
1 fed hvidløg
50 g fetaost 40+ i tern
½ spsk. olivenolie
1 spsk. vineddike
2 tsk. oregano
½ tsk. salt
Møllepeber

TZATZIKI
1 agurk
1 tsk. fint salt
2 fed hvidløg
2 dl græsk yoghurt mindre end 1% fedt
Møllepeber

TILBEHØR
Fuldkorns naan brød eller grov flûte

Instruktioner

Skær tomaterne i både. Skær løget i skiver og pres citronsaft over. Flæk chilien eller rød peber, skrab
kernerne ud og hak fint. Vend tomater med løg, presset hvidløg, chili og fetaost. Dryp olie, eddike og
oregano over og krydr med salt og peber.

Skær agurken i tynde skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 30 minutter. Skyl og vrid agurkerne fri for
salt. Rør agurk og presset hvidløg med yoghurt og krydr med peber.

Krydr kødet med salt og peber. Grill det i ca. 6 minutter på hver side. Lad kødet hvile i ca. 10 minutter, før
det skæres i skiver. Servér kødet med græsk salat, tzatziki og brødet.

Velbekomme!