Skip to main content

JULESKINKE

Instruktioner

Slagter Madsen har siden februar måned tænkt på og arbejdet med årets juleskinke. Der har været testet en del skinker, inden årets juleskinke blev endelig godkendt.

Juleskinken i år er marineret i mørkt øl, sammen med kanel, kardemomme og appelsin. Slutprocessen før saltning er tilsætning af lidt nelliker, så den helt unikke juleduft og smag kommer frem i skinken.

Resultatet er en spændende skinke, som fortjener en nænsom tilbereding for at bevare saft og kraft i det meget velsmagende, færdigstegte stykke kød.

Årets juleskinke er perfekt til julefrokosterne, nytårs komsammen, gæstemad eller helt enkelt som en udsøgt gang aftensmad med brunede kartofer og grønlangkål. Hvis der er lidt skinke til overs, smager den aldeles pragtfuld, skiveskåret kold med en salat tilsat appelsin og valnødder.

Skinken steges i ovn ved ca. 165°. For at få den helt perfekte stegetid, anbefales det at bruge

stegetermometer. Stegen er perfekt, når kernetemperaturen er 68°. Lad stegen hvile ca. 10 minutter inden udskæring.

Afhængig af, hvor man bor i landet, tilbereder man grønlangkål på meget forskellige måder.

I Vendsyssel spises den med sukker og kanel, og i Sønderjylland tilberedes den med fløde og til tider

mosede kartofler.

På Sjælland er grønlangkål er tilberedt med opbagt hvid sauce af halv mælk og fløde. Den ribbede, kogte og hakkede grønkål tilsættes (brug frostvare, hvis tiden er knap). Grønlangkålen smages til med salt, møllepeber og sukker.

De brunede kartofler tilberedes helt traditionelt. Sukkeret smelter og bruser lidt på panden, herefter tilsættes rigeligt smør. Hurtigt herefter tilsættes de kogte kartofler. Simrer nu stille og roligt sammen ved svag varme til kartoferne er fint gyldenbrune. En anelse salt tilsættes. Det vigtigste er at ramme det præcise tidspunkt, hvor sukkeret er let brusende og stadig lysebrunt. En skøn juleret, som sagtens kan serveres hele året.

Velbekomme!!