Instruktioner
Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr det ud i melet med fingrene. Tilsæt koldt
vand, rør rundt en gaffel og saml dejen med hænderne. Form dejen til en tyk cirkel, pak den ind i
husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Læg kyllingefileterne i en gryde med bouillon. Bring gryden i kog, skru ned til middel varme og lad det simre
i 10-20 minutter, til kyllingekødet er mørt. Lad det køle let af, og pluk det herefter i strimler med 2 gafler.
Sigt bouillon og tag 2½ dl fra til saucen.
Rens porrer og skær dem i skiver. Steg porrerne i smør i en gryde i 2-3 minutter. Drys mel over porrerne og
rør godt rundt. Tilsæt 2½ dl bouillon, og bring saucen i kog.
Skær skinken i tern. Skyl og hak persille (gem lidt l pynt). Rør persille, skinke, ærter, creme fraiche og det
plukkede kyllingekød i saucen og varm den igennem under omrøring i ca. 5 minutter, til den er tyknet. Smag
til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Hæld kyllingesaucen i tærteformen. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, til den
har tykkelse på ca. ½ cm.
Læg tærtedejen hen over kyllingefyldt som et låg, tryk kanterne godt sammen hele vejen rundt, og fjern
overskydende dej. Pensl låget med sammenpisket æg, og prik små huller i dejen med en spids kniv, så
dampen kan trænge ud.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter til toppen er gylden, og kyllingefyldet er varmt. Drys evt. med lidt
persille ved servering.
Velbekomme!