Skip to main content

OKSEFILET MED SALAT AF PORTVINSPORCHEREDE PÆRER, BLÅ OST & VALNØDDER, HVIDLØGSBAGT TOMAT OG BROCCOLIGRATIN

Ingredienser til 4 personer

Madsen har til denne opskrift lavet rosa stegt oksefilet ved hjælp af et stegetermometer.

4 pærer
3 dl portvin
2 dl vand
½ dl sukker
2 stk. Stjerneanis
150 g blåskimmelost
75 g valnødder
Salatblade eks. feldsalat

DRESSING:
1 spsk. god olivenolie
1 spsk. balsamico

Instruktioner

Skræl pærerne, og skær dem i både. Bring portvin, vand, sukker og stjerneanis i kog i en gryde, og kom pærebåde i.
Lad dem simre ca. 10 minutter, indtil de lige akkurat er møre.
Køl af i kogelagen, og opbevar på køl, indtil de skal bruges.

Reducér* kogelagen til 1 dl, og pisk olie og balsamico i.

Anret blåskimmelost og ristede valnødder på en bund af salatblade, og top med portvinsporcherede pærer og den indkogte lage.

Server hvidløgsbagte tomater og broccoligratin til eller andre tilbehørsfavoritter, der passer godt med oksefilet.

*)
At reducere eller koge ind vil sige, at en sky, sauce eller sirup koges ved ret høj varme uden låg, så vandindholdet
fordamper, væsken bliver tykkere, og smagen bliver koncentreret. Det kan tage fra få minutter til en halv time,
afhængig af mængde og væskens art.

Velbekomme!!