ÆBLEFLÆSK MED LAKRIDS

Ingredienser til 2-4 personer

600 g stegeflæsk i skiver
4 spsk. rapsolie
2 tsk. rå lakrids pulver
Salt
2 løg
15 g smør til stegning
3 æbler

TIL SERVERING:
4 – 8 skiver rugbrød
Karse
Evt. tallerkensmækkere til pynt

Instruktioner

Tænd ovnen på 225°. Fordel stegeflæsket på en bageplade beklædt med bagepapir.

Rør olie og lakridspulver sammen og pensl det på flæsket.

Krydr med salt.

Steg flæsket i ovnen i 15 minutter. Vend flæsket, hæld fedtet fra (gem det til senere) og steg flæsket videre i ovnen i ca. 15 minutter til det er gyldent og sprødt.

Pil løgene og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande til de er bløde og har taget en smule farve. Tag dem af panden. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus.

Hæld flæskefedtet fra panden, og steg æblerne i 7-8 minutter ved middel varme til de er møre.

Server det sprøde flæsk med rugbrød, æbler og løg. Pynt med karse og evt. tallerkensmækkere.

Velbekomme!!