Skip to main content

ANDEBRYST MED FIGENSKY OG SVAMPE

Ingredienser til 6 personer

3 stk. andebryst (á 350 g)
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

FIGENSKY:
1 frisk figen
1 skalotteløg
2 spsk. sukker
2 dl rødvin
1 dl vand
2 spsk. balsamico
1 spsk. koncentreret kalvefond
1 kvist timian
1 tsk. majsstivelse

TILBEHØR:
6 friske figner
250 g svampe f.eks. Karljohan svampe
1 spsk. + 1 spsk. olivenolie
80 g babyspinat
80 g rucola

Instruktioner

Sæt ovnen på 150°.
Lav nogle tværgående snit på fedtsiden af hvert andebryst. Krydr med salt og peber på alle sider.Opvarm en stegepande, og brun andebrysterne først med fedtsiden nedad, ca. 1 minut, og derefter på den anden side i ca. 1 minut.

Læg de tre stykker andebryst over i et ovnfast fad, og stik et stegetermometer i et af dem. Steg midt i ovnen til inder temperaturen er ca. 67°, ca. 20 minutter. Lad dem hvile 5 – 10 minutter, inden de skæres i skiver.

FIGENSKY:
Skær figenen i tern. Pil løget, og hak det fint. Smelt sukkeret på en stegepande, og lad det blive gyldent. Kom figen- og løgtern på, og ryst panden ca. 30 sekunder. Tilsæt vin, vand, balsamico, fond og timian. Lad koge uden låg, til der er ca. 2 dl tilbage. Passér gennem en finmasket si, pres så meget væde som muligt ud med en ske. Hæld skyen over i en lille kasserolle. Bring i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

Skru ovntemperaturen op til 225°. Snit fignerne i toppen, og stil dem i et ovnfast fad, der er smurt let med olie. Tilbered midt i ovnen ca. 10 minutter.
Skær svampene i skiver, og steg dem på en tør pande ved middelvarme i ca. 2 minutter. Tilsæt 1 spsk. olie, og steg yderligere til svampene er gyldne. Vend spinat og rucola på en hed pande i 1 spsk. olie, ca. 15 sekunder.
Skær andebryst i skiver og server på varme tallerkner med stegte svampe, varm salat, lune figner og figensky.

Velbekomme!