Skip to main content

ANDEBRYST MED RODFRUGT SPAGHETTI

Ingredienser til 4 personer

2 andebryster
Rodfrugt spaghetti
1 håndfuld kruspersille
1 fed hvidløg
Revet skal af ½ usprøjtet appelsin
Salt og sort peber

ØLGLAZE:
2 skalotteløg
2 dl mørk øl, f.eks. juleøl eller ale
½ dl HP Sauce
½ dl ketchup
2 spsk. vindruekerneolie
1 stjerneanis
Revet skal af ½ usprøjtet appelsin
1 tsk. groft salt
Sort peber

Instruktioner

Til glace hakkes skalotteløg fint, og kommes i en gryde sammen med øl, HP Sauce, ketchup,
vindruekerneolie, stjerneanis, appelsinskal, salt og sort peber. Lad marinaden simre i 10 minutter og lad
den køle lidt af. Brun andebrystet på begge sider i en pande. Start med skindsiden nedad, så noget af fedtet
kan smelte fra. Kom andebrysterne i et ovnfast fad, og pensl dem med ølglace på alle sider. Steg færdig i
ovnen ved 175° i 10-15 minutter. Pensl med mere glace undervejs. Lad kødet hvile i 10 minutter, før det
skæres i tynde skiver.

Lynsteg rodfrugt spaghettien, krydret med salt og møllepeber på panden.

Anrettes sammen med de tynde skiver andebryst.

Velbekomme!