ASPARGESRISOTTO OG RØGET MØRBRAD AF GRIS

Ingredienser til 4-6 personer

1½ liter grønsagsbouillon (fond)
65 g smør
3 spsk. olivenolie
500g grønne asparges (trimmede, hovederne til side og stilkene hakkede)
½ løg, hakket
350 g risottoris

Instruktioner

Bring bouillonen i kog i en stor gryde, og indstil varmen, så den holder sig på kogepunktet. Smelt godt
halvdelen af smørret med olien i en stor gryde, tilsæt de snittede asparges og løg, og svits dem ca. 5
minutter til de er møre. Rør af og til. Tag asparges og løg op, og sæt dem til side.

Tilsæt det sidste smør og kom ris i gryden, og svits dem i 1-2 minutter under omrøring, indtil al risen er
smurt ind i feststof, og tilsæt de svitsede asparges og løg. Skru op for varmen, og tilsæt en god skefuld varm
bouillon (brug en opøser), lad det koge under omrøring til væsken er opsuget. Fortsæt med at tilsætte
bouillon en skefuld ad gangen, rør hele tide, og tilsæt først en ny, når den forrige er opsuget. Det vil tage
15-20 minutter.

Tilsæt aspargeshovederne, når halvdelen af bouillons er tilsat. Smag til med salt og
møllepeber.

TIL SERVERING: Friskrevet parmesan.

Velbekomme!