BØF BEARNAISE MED OVNBAGTE RODFRUGTER

Ingredienser til 2 personer

En klassisk opskrift hvor kødets kvalitet kommer til sin ret; nyd enkelheden og den høje kvalitet.
God fornøjelse!

2 flotte bøffer
Lidt olie til stegning
Salt og friskkværnet peber

OVNBAGTE RODFRUGTER:
½ kg bagekartofler
½ kg pastinakker
2 spsk. olivenolie
Salt

BEARNAISESAUCE:
200 g smør
1 spsk. bearnaise essens
1½ spsk. vand
2 æggeblommer
1 bundt fransk estragon
Salt

TILBEHØR: Blandet grøn salat

Instruktioner

Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i både. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 40 minutter.

Smelt smør langsomt i en gryde. Lad det stå lidt og smørret vil dele sig i klaret smør foroven og valle forneden. Hæld det klarede smør over i en kop og kassér vallen.

Pisk bearnaise essens, vand og æggeblommer sammen i en kasserolle over vandbad til det tykner en smule. Temperaturen må ikke komme over 60°. Tag kasserollen væk fra vandbadet, og tilsæt den lune, klarede smør i en tynd stråle, mens du pisker. Rør finthakket estragon og salt i.

Steg bøfferne i olie på en hed pande. Krydr med salt og peber. Servér bøfferne med rodfrugter og
bearnaisesauce og blandet grøn salat.

Velbekomme!