BØF MED KARAMELLISEREDE LØG OG BLOMKÅLSCREME

Ingredienser til 2 personer

Den bløde blomkålscreme og estragon-vinagretten gør det ud for kartofler og bearnaise. Det virker smagsmæssigt, og så er det bare meget sundere. De karamelliserede løg er skønne til alt fra bøf, kylling og fisk til sandwich, i salater og som snacks.

KARAMELLISEREDE LØG:
300 g små løg
Olivenolie
Salt
1 spsk. honning

BLOMKÅLSCREME:
1 blomkålshoved
3 fed hvidløg
1 spsk. smør
3 – 4 spsk. olivenolie,
Salt

2 flotte bøffer
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber

VINAGRETTE:
1 spsk. finthakkede skalotteløg
2 spsk . finthakkede estragon
4 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie

TILBEHØR:
Lidt sprød salat og lidt frisk estragon

Instruktioner

Pil og halvér løgene, og rist dem ved svag varme i lidt olivenolie i 5 – 10 minutter, krydr dem med salt og en smule honning lige inden servering. Del blomkålen i grove stykker. Pil hvidløgene, og kog begge dele i usaltet vand, til de er helt møre, ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, lad det dryppe godt af, og blend det med smør, olivenolie og salt til en cremet pure.

Imens steges bøfferne rosa eller efter smag. Krydr dem med salt og friskkværnet peber. Rør skalotteløg med estragon, eddike og olivenolie. Anret bøfferne på blomkålspuré, dryp med vingrette, og servér dem toppet med løg, der er vendt med estragon og lidt sprød salat ved siden af.

Velbekomme!