Skip to main content

BRAISERET KANIN MED ROSMARIN

Ingredienser til 6 personer

4 kviste rosmarin
1 kanin
3 spsk. olivenolie
25 g smør
1 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
2 dl rødvin
200 g sorte oliven
Salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Kaninen skæres i passende stykker. Hak nålene fra en af rosmarinkvistene og stil dem til side. Brun kaninstykkerne i olivenolie og læg de hele rosmarinkviste og det halve af smørret ind i den sammen med lidt salt.
Læg kaninen i en stor gryde sammen med resten af smørret, drys med de hakkede rosmarinnåle over og
krydr med salt og møllepeber efter smag. Tilsæt rødvin og læg låg på gryden, sæt den over lav varme og
steg kaninen i 1½ time. Vend den af og til og tilsæt et par spsk. rødvin, hvis det er nødvendigt. Tilsæt oliven.
Tag kaninen op og anret stykkerne på et varmt serveringsfad.

Server med råstegte eller brasede kartofler og en grøn salat.

Velbekomme!