BRAISERET OKSEKØD I RØDVIN

Ingredienser til 4 – 6 personer

1 kg oksetykkam eller bov
Krydderbuket (timian, rosmarin, persille, laurbærblade)
6 fed hvidløg, skåret i halve
10 hele peberkorn
2-3 dl rødvin
1 dl cognac
6 skalotteløg
3 gulerødder
2 pastinakker eller persillerødder
Smør og olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet peber
100 g røget bacon/brystflæsk
1 ds. flådede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. vineddike
2 dl vand

Instruktioner

Skær kødet i store tern, og kom det i en stor skål med krydderibuketten, hvidløg og peberkorn.

Hæld vin og cognac ved, og lad det marinere natten over i køleskabet.

Gør grøntsagerne klar og skær dem i grove stykker. Steg dem let i smør og olie i en stor gryde og krydr dem med salt og peber. Tag dem op.

Si marinaden fra kødet og gem den til senere brug. Brun kødet i gryden i olie ad flere omgange, så kødet steget og ikke koger. Tag kødet op og steg baconen.

Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomater, tomatpuré, hele marinaden og vand. Lad kødet simre under låg i en god times tid.

Tilsæt grøntsagerne, krydr med salt og peber og steg videre i endnu
1 time til kødet er mørt og lækkert.
Fjern krydderibuketten og server med et drys hakket persille på toppen.

Ny retten med et godt glas koldt øl.

Velbekomme!