BUTTERFLY KYLLING – SPRØD KYLLINGESTEG I OVN

Ingredienser til 8 personer
Når du laver butterfly kylling, fjerner du rygbenet
på din kyllingesteg, så den kan foldes ud og steges
fladt i ovnen eller på grillen, så får du det sprødeste
skind og det saftigste kød. Nemt og superlækkert.

INGREDIENSER:
1 kylling
1 økologisk citron
4 fed hvidløg
Rosmarin
Salt

Skyl kyllingen med koldt vand, så den bliver helt ren.
Læg kyllingen på maven. Skær eller klip
rygbenet af, og kassér det. Fold kyllingen ud, så skindsiden
vender opad.

Skær citronen i skiver og fordel skiverne under kyllingen
og rundt omkring den – ikke ovenpå, får så bliver skindet
ikke helt så sprødt.

Pil og knus hvidløg, og for del dem under skindet og
under kyllingen, så de giver smag. Krydr kyllingen med
rosmarin og godt med salt.

Steg kyllingen i ovnen ved 175° i ca. 1 time, til den er
mør og gennemstegt. Smør kyllingen med en god barbequesauce og
skru op på 220° til sidst, og steg den i yderligere
5 – 10 minutter, til skindet er helt sprødt.

Partér kyllingen og servér den med f.eks. flødekartofler og en grøn salat eller:

GULERØDDER I URTESAUCE:
(8 personer)

800 g gulerødder
40 g smør
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg, pillet
2 spsk. blandede, hakkede krydderurter eks. persille, basilikum eller merian
4 spsk. piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Bring en gryde letsaltet vand i kog. Læg gulerødderne i og lad dem koge i 10 min. eller til de er møre.
Dryp af.

Smelt imens smørret sammen med olien på en sauter- eller stegepande for lav varme. Tilsæt hvidløg og svits det under hyppig omrøring i 5 minutter eller til det er gyldenbrunt. Tag hvidløget op og kassér det.

Kom gulerødderne på panden og giv dem 2 min. Tilsæt dernæst hakkede krydderurter, smag til med salt og peber og rør fløden i.

Lad det simre sagte 10-15 min. til saucen er kogt ind. Hvis den virker for tyk, så rør lidt lunkent vand eller mælk i. Tag retten fra varmen, og servér den varm.

Velbekomme!!