CORNFLAKES PANERET KARBONADE Á LA MEXICO

Instruktioner

Måske var det en Mixikansk kogebog, Madsen læste i?
Han har ovenstående forslag til garniture:

Jalapeño
Citron,
Ærter
Stegte kartoffelbåde
Mexicansk salsa

Lidt om Jalapeño:
Jalapeño (Udtalelse: J=H, ñ=nj) er en lille til mellemstørrelse chilipeber, som er anerkendt for sin varme, brændende følelse, der bliver produceret i munden, når den bliver spist.

Modsat af hvad mange tror, ligger Jalapeños i den milde ende i forhold til andre slags chili, og er derfor oftest den, som anvendes til Tex mex og fastfood retter hvor chilismag ønskes.

Smagsstyrken af chili (og tilsvarende fødevarer) måles på den såkaldte scoville-skala.

Her placeres jalapeño midt i feltet, med en scoville-værdi på 6-8.000. Den beslægtede chili habanero topper omkring 350.000 scoville. De stærkeste chilier ligger (i øjeblikket 2014) på 3-4 millioner scoville-enheder.

Velbekomme!!