Skip to main content

Culotte m/ bagte hvidløg & Ristede rodfrugter

”En culotte er halestykket af en okse, en kvie eller et lam. Kødet er meget fint og magert og bliver hurtigt tørt, hvis det tørsteges.

En culotte bliver bedst stegt ved svag varme eller ved at interval-stege den!”

Igendienser til culottestegen:

Ca. 1,5 kg culottesteg

1 dusk persille
2 fed hvidløg
1 kvist timian

1 kvist rosmarinSalt & peber

Ingredienser til Bagte Hvidløg:

4 – 5 hele hvidløg

Olivenolie

Ingredienser til ristede rodfrugter:3/4 kg skrællede søde kartofler1⁄2 kg små majroer
8 skrællede gulerødder

6 mellemstore løg
3/4 dl olivenolie
3 kviste timian el. 11⁄2 tsk tørret1⁄2 dl citronsaft
2 tsk honning
1 bdt hakket persille
Salt & peber

Fremgangsmåde:

1. Brun culotten i ovnen på begge sider v/ 250 g, 15 min. I alt

2. Læg stanniol løst over og tilsæt hvidløg & Krydderurter.

3. Steg culotten færdig v/ 175 gr.

I 40-50 min.

Ingredienser til ristede rodfrugter:3/4 kg skrællede søde kartofler1⁄2 kg små majroer
8 skrællede gulerødder

6 mellemstore løg
3/4 dl olivenolie
3 kviste timian el. 11⁄2 tsk tørret1⁄2 dl citronsaft
2 tsk honning
1 bdt hakket persille
Salt & peber

4. Si skyen fra og lad stegen hvile i 20 min. Under folien inden udskæring

5. Blend skyen med feddene fra 1 helt bagt hvidløg

6. Kog op og smag til med salt & peber

7. Bagt Hvidløg = Hvidløgene halveres. Lægges i et ovnfast fad, pensles med olivenolie og bages i ca. 45 min v/175 gr. (Kan bages sammen med culotten)

8. Ristede rodfrugter = Rodfrugterne snittes groft og løgene halveres.
9. Rist kartoflerne i ca. 5 min ved god varme. Kom resten af grøntsagerne ved og rist i yderligere 10 min. 10. Krydr med timian, citronsaft og honning og rist i endnu 5 min til kartoflerne er møre.
11. Drys med hakket persille og smag til med salt & peber

12. Skær culotten i tynde skiver og server dem sammen med bagte hvidløg, ristede rodfrugter, hvidløgssky samtlune flutes.

VELBEKOMME!!