CULOTTE

Instruktioner
Culotte, kødstykke mellem halestykket (rumpen) og tykstegen på oksen. Tidligere hed stykket skjoldningen, og var ikke specielt værdsat.

Bedre modningsforhold og yngre dyr har gjort culotten nemmere at mørne, og den steges nu ofte hel eller skivet som bøf. Den er i øvrigt også velegnet til grillen; men herom en anden gang.

Culotten vejer almindeligvis mellem 900 og 1500 g. Fedtet ridses med en kniv og hele culottestegen pensles med olie, hvorefter den indgnides med salt og friskkværnet peber.

Brug lidt ekstra salt på fedtet. Smør et fad eller en bradepande og læg stegen heri.

Fadet sættes i en forvarmet ovn, hvor den steges 15 minutter ved 250° for at ”svide” stegen (fedtet).

Herefter skrues ned til 160° og vand tilsættes ved culottestegen.

Der er masser af muligheder for garniture til stegen afhængig af sæsonen. En go’ steg kræver godt tilbehør, – og et godt glas rødvin.

Velbekomme!