Skip to main content

FLÆSKESTEG MED BRUN SAUCE

Ingredienser til 6 personer

1,5 kg svinekam med svær (uden ben)
1 spsk. groft salt
8 laurbærblade
BRUN SAUCE:
40 g smør
4 spsk. hvedemel
8 dl svinebouillon
1 dl piskefløde
Madkulør
1 dl stegesky
1 tsk. ribsgelé
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°. Skær sværene på stegen igennem en ekstra gang med en skarp kniv dog uden at
skære helt ned i kødet. Gnid flæskestegen omhyggeligt med groft salt, også ned mellem sværene.
Læg stegen med sværene nedad i en bradepande og hæld koldt vand i bunden af fadet. Sæt stegen i den
forvarmede ovn i 20 minutter. Tag herefter stegen ud af ovnen, vend stegen om og stik laurbærblade ned i
rillerne mellem sværene, så de er jævnt fordelt.

Læg flæskestegen på en bagerist over ovnfadet. Hvis stegen er højere i den ene ende, kan du læge et stykke
sammenkrøllet alufolie under den lave ende, så overfladen ligger præcist vandret. På den måde sikrer du,
at sværen steges jævnt. Sæt stegen tilbage i ovnen i yderligere 50-60 minutter, eller indtil
centrumtemperaturen er på 65°. Er sværen ikke sprød, kan du bruge ovnens grillfunktion de sidste
minutter. Lad den færdige flæskesteg hvile utildækket i 10 minutter, inden den skæres i skiver.
Hæld stegeskyen fra ovnfadet over i en skål, skum for fedt, og gem skyen til saucen.

Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og pisk kraftigt i gryden, så
alle klumper bliver rørt ud. Tilsæt fløde og madkulør, og lad saucen småkoge i 5 minutter. Tilsæt herefter
lidt af den siede stegesky fra flæskestegen, indtil den ønskede smag er opnået. Smag til sidst saucen
omhyggeligt til med ribegelé, balsamico, salt og peber og hold saucen varm indtil servering.

Velbekomme!