GÅRDKYLLING MED VALNØDDER OG ABRIKOSER

Ingredienser til 4 personer

4 kyllingebryster (kan erstattes af kyllingeoverlår eller –underlår)
1 tsk. salt
Friskkværnet sort peber
2 spsk. + 1 spsk. smør
250 g skalotteløg
1 hønsebouillonterning
2 dl tørrede abrikoser
1 kanelstang
1 lille chili (efter smag)
4 fed hvidløg
1 potte persille
2 dl tør hvidvin
3 dl vand
2½ dl valnøddekerner (100 g)

TILBEHØR: Brød

Salt & peber

Instruktioner

Krydr kyllingestykkerne med salt og peber. Steg dem gyldne i en gryde i 2 spsk. smør ca. 20 minutter. Læg dem over i et fad.

Pil skalotteløgene og halver dem. Steg dem i smør i gryden ca. 3 min. Smuldr bouillonterningerne i, og steg under omrøring ca. 1 min. Tilsæt abrikoser, kanelstang, chili, pillede hele hvidløgsfed og hakket persille.

Læg kyllingestykkerne i gryden. Hæld vin og vand ved. Bring i kog, og lad koge under låg til kyllingekødet er gennemkogt.

Knus valnødderne groft i en morter. Bland dem i retten og kog yderligere ca. 5 min.

Server kyllingegryden med et godt brød til.

Velbekomme!