GASTRIK
Instruktioner
Du skulle unde dig selv denne skønne smagsforstærker til sovs!
Lav en stor portion gastrik. Et par spiseskefulde af den giver alle saucer baseret på fond eller vin et kraftigt smagsløft – og så farver den tilmed, så du er fri for at bruge sovsekulør.
Den har dybe noter af ting, der ellers er svære at frembringe naturligt: Bitterhed, frisk syrlighed og karamelliseret sødme. Alt det, du mangler til en rigtig god sovs!
Der er ingen grund til at holde sig tilbage, for den er super enkel at lave:
1.250 gr sukker smeltes på panden, til den er mørkebrun.
2.Tilsæt en ½ liter æblecidereddike, varm det op og lad det reducere til har en sirupsagtig konsistens.
3.Hæl den på en flaske med patentlukning.
Sådan!
Den holder sig i 100 år, men du bruger den hurtigt, så lav dobbelt-portion, og giv den ene som gave.
Velbekomme!!