HAKKEBØFFER MED BØNNESALAT OG OSTEGRATINEREDE KARTOFLER

Ingredienser til 4 personer

600 g hakket oksekød
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. olie til stegning
1 spsk. smør til stegning
OSTEGRATINEREDE KARTOFLER:
1 kg kartofler evt. bagekartofler
2 spsk. olivenolie
Salt
100 g revet mozzarella
3 stilke frisk timian
BØNNESALAT:
400 g grønne bønner evt. fra frost
1 rødløg
HONNING-SENNEPS DRESSING:
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. hvidvinseddike
3 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber
1 bundt persille

Instruktioner

Ostegratinerede kartofler: Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Fordel dem
på en bageplade med bagepapir, pensl med olie og krydr med salt. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30
minutter til de er gennembagte.

Tag dem ud af ovnen og drys med mozzarella og friskhakket timian. Sæt
dem tilbage i ovnen og steg dem i yderligere 5 – 10 minutter til osten er smeltet og let gylden.

Bønnesalat: Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kog bønnerne i 2 – 3 minutter. Hæld vandet fra og
afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget og skær det i tynde skiver.

Honning-sennep dressing: Rør sennep, honning og eddike sammen i en skål, og tilsæt olien lidt ad gangen.
Krydr med salt og peber. Vend bønner og rødløg i dressingen, og drys med skyllet, hakket persille.
Form oksekødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber. Brun hakkebøfferne på begge sider i olie på
en pande ved høj varme. Skru ned til middel varme, tilsæt smør, og steg hakkebøfferne i 2 minutter på hver
side tag dem af panden, og lad dem hvile i 2 minutter.

Server hakkebøfferne med bønnesalat og ostegratinerede kartofler

Velbekomme!!