HØVDINGEGRYDE MED KARTOFFELMOS OG PERSILLE

Ingredienser til 4 personer

600 g oksekød i tern
3 spsk. hvedemel
Salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie til stegning
2 løg
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
150 g bacon i tern
5 laurbærblade
1 spsk. paprika
8 dl kalvefond
200 g cocktailpølser

KARTOFFELMOS:
1,5 KG KARTOFLER
2 mælk
100 g smør
Salg og friskkværnet peber
TIL SERVERING: 1 bundt bredbladet persille

Instruktioner

Vend okseternene i mel krydret med salt og peber i en skål. Brun kødet godt af i olie i en gryde. Pil løgene
og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skyl peberfrugten og skær den i små
tern. Pil og pres hvidløgene. Steg det hele i gryden med kød i et par minutter. Hæld bacon, laurbærblade og
paprika i gryden og steg til baconen får lidt farve. Tilsæt fond, og lad det hele simre i 1 time og 15 minutter.
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i en gryde med vand uden salt i ca. 20 minutter. Afdryp og mos
kartoflerne sammen med mælk og smør med et piskeris. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
Hæld cocktailpølser, fløde og perleløg i gryden og lad det simre i yderligere 15 minutter. Smag
høvdingegryden til med salt, peber og lidt eddike. Top med persille.

Skyl og hak persillen fint. Servér høvdingegryden med kartoffelmos og et godt drys persille.

Velbekomme!