KALKUNGRYDE MED PORRER OG QUINOA

Ingredienser til 2 personer

400 g kalkunkød i strimler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør
3 porrer
1 løg
2-4 fed hakket hvidløg
2-3 timiankviste eller 1 tsk. tørret timian
2 spsk. mel
3 dl hønsebouillon
Citronsaft
1 dl piskefløde
Salt og peber
2 dl quinoa

Instruktioner

Dup kødet tørt og brun det i olien i en gryde. Tag det op med en hulske og sæt til side. Kom nu smør, rensede, finstrimlede porrer, finhakkede løg og hvidløg i gryden og sauter til det hele falder sammen.

Rør melet i og lad det stege med et par minutter, uden det tager farve. Hæld bouillon ved og varm op. Kom timian i og lad retten småsimre i 5 min.

Vend kalkunstrimlerne og fløden i og lad det hele simre yderligere 3-5 minutter, til kødet er mørt. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kom samtidig quinoaen i en gryde med dobbelt mængde vand. Bring det i kog under låg, dæmp varmen og lad det småkoge i ca. 10 minutter.

Hæld overskydende vand fra, inden du serverer quinoaen til gryderetten.

Velbekomme!!