KALVEFILET MED FENNIKEL, JORDSKOKKER OG BROMBÆRSAUCE

Ingredienser til 4 personer

800 g kalvefilet
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning

GRØNTSAGSTILBEHØR:
2 fennikler
500 g jordskokker
2 spsk. olivenolie
Salt

BROMBÆRSAUCE:
50 g smør
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
½ dl balsamicoeddike
3 dl god bouillon
Saft af 1 appelsin
1 spsk. majsstivelse
Salt og friskkværnet peber
1 bakke brombær

TIL SERVERING: 1 håndfuld frisk timian, 1 bakke brombær, 1 pose rodfrugtchips

Instruktioner

Tænd ovnen på 200° varmluft. Rens og skær hver fennikel i 6 både på langs. Skrub jordskokker og skær dem i grove skiver. Fordel fennikelbåde og jordskokker på en bageplade beklædt med bagepapir; vend med olie og krydr med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter til grøntsagerne   er møre og gyldne.

Krydr fileten godt med salt og peber. Brun den af på alle sider i smør på en pande. Læg den i et ovnfast fad og steg den på en rist i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den hvile, mens du laver saucen.

Smelt smør i en kasserolle. Pil og hak løg, og pil og rens hvidløg. Sautér løgene ved lav varme i smørret til de bliver bløde uden at være brune. Hak timian fint, tilsæt sammen med balsamico og lad det bruse op. Tilsæt bouillon og appelsinsaft og lad saucen simre i 10 minutter. Bland majsstivelse med en smule koldt vand i en skål, og rør blandingen i saucen for at jævne. Skyl brombær; tilsæt og lad dem koge en smule ud i saucen. Smag saucen til med salt, peber og mere balsamico.

Skær fileten i skiver. Server dem med bagte jordskokker, fennikel og brombærsauce. Pynt med frisk timian, skyllede brombær og rodfrugtchips.

Velbekomme!!