Ingredienser til 4 personer
500 g hakket svinekød eller kalv og flæsk
Salt og friskkværnet peber
1 dl rasp eller fuldkornsmel
Smør til stegning
100 g kapers
Smør til stegning
1 spidskål
125 g frisk spinat
2 dl grøntsags bouillon
2½ dl madlavningsfløde 8%
Salt og friskkværnet peber
½ bundt frisk dild
KARBONADE MED KAPERS OG LETSTUVET SPIDSKÅL
Instruktioner
Rist kapers sprøde i smør på en pande og læg dem til side på en tallerken.
Form kødet til karbonader på ca. 2 cm tykkelse. Bland salt, peber og rasp i en dyb tallerken og vend karbonaderne heri, så de er godt dækket på begge sider. Brun karbonaderne i smør på en pande i ca. 1 minut på hver side, og steg dem færdige 4-5 minutter på hver side ved middel varme til de er
gennemstegte.
LETSTUVET SPIDSKÅL:
Pil de yderste blade af spidskålen og snit resten med en kniv. Skyl spinat.
Bring bouillon og fløde i kog i en gryde, tilsæt den snittede spidskål og kog i 2 minutter. Vend spinaten i og smag til med salt og peber.
Drys den stuvede kål med ristede kapers og plukket dild, og server den til karbonaderne. Suppler evt. med
kogte kartofler.
Velbekomme!!