Ingredienser til (2 portioner)
4 koteletter af gris
100 gram bacon i tern
150 g cocktailpølser
1 ds. hakkede tomater
250 g brune eller hvide champignon
1 løg
2 fed hvidløg
3 dl fløde
1½ spsk. paprika
Ingredienser til (2 portioner)
4 koteletter af gris
100 gram bacon i tern
150 g cocktailpølser
1 ds. hakkede tomater
250 g brune eller hvide champignon
1 løg
2 fed hvidløg
3 dl fløde
1½ spsk. paprika
Instruktioner
Sæt ovnen på 200°. Krydr koteletterne med salt og friskkværnet peber på begge sider. Skær champignon i
skiver og hak løg og hvidløg fint.
Hæld bacon på en varm pande og steg det, indtil det begynder at tage farve og bliver sprødt. Tag ternene
op af panden – uden at få fedtet med – og læg dem på fedtsugende papir.
Brun nu koteletter og cocktailpølser i baconfedtet i 1 minut på begge sider. Læg dem i et ovnfad.
Kom løg og hvidløg på panden, tilsæt evt. en spiseskefuld smør, hvis der ikke er fedt nok på panden. Sautér
et par minutter. Man kan vælge at svitse champignon på sin egen pande for at brune dem ekstra for smag,
eller brune dem med i 2-3 minutter.
Hæld hakkede tomater og fløde over løg, hvidløg og champignon samt paprika og salt og peber – lad det
simre 5-6 minutter ved højt blus under omrøring.
Smag grundigt til. Når saucen er kogt lidt ind, hældes den over koteletterne og fadet sættes i ovnen i 20
minutter ved 180°.
Anrettes rygende varmt, drysset med bacontern og serveres med kogte hvide ris.
Velbekomme!