Skip to main content

KRYDRET BØF OG BØNNESALAT MED BACON

Ingredienser til 4 personer

4 oksebøffer
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. tørret estragon eller tørret ramsløg
Salt og friskkværnet peber

SALAT MED KARTOFLER:
100 g bacon
100 g grønne bønner
1 skalotteløg
400 g kogte kolde kartofler
4 hjertesalater

SALATDRESSING:
1 spsk. dijonsennep
2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. honning
5 spsk. olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Smør oksebøfferne med dijonsennep i et tyndt lag på begge sider, og krydr med estragon, salt og peber. Steg bøfferne på en (grill)pande i ca. 3-4 minutter på hver side.

Salat med kartofler: Skær bacon i tern, og steg den sprød på en tør pande. Afdryp bacon på festsugende papir. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter.

Hæld vandet fra, og skyl med koldt vand, så bønnerne bevarer den grønne farve. Pil og skær skalotteløg i fine ringe. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Skyl salaterne, og skær dem i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne til salaten sammen i en skål.

Salatdressing: Rør sennep med balsamicoeddike og honning. Tilsæt olivenolie og honning. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, mens du rører rundt. Smag til med salt og peber, og dryp dressingen over salaten. Servér sammen med bøfferne.

Velbekomme!!