Ingredienser til 4 personer
600 g kartofler
3 fed hvidløg
1 dl sødmælk
60 g smør
Salt
STEGT BLOMKÅL:
1 blomkål
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1lille håndfuld persille eller ramsløg
Salt
BRUNET SMØR:
100 g smør
Ingredienser til 4 personer
600 g kartofler
3 fed hvidløg
1 dl sødmælk
60 g smør
Salt
STEGT BLOMKÅL:
1 blomkål
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1lille håndfuld persille eller ramsløg
Salt
BRUNET SMØR:
100 g smør
Instruktioner
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker. Pil hvidløg. Kog begge dele helt møre i en gryde med usaltet
vand under låg. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre under låg.
Mos kartofler og hvidløg med piskeris eller kartoffelmoser. Lun mælken og pisk smør og mælk i. Smag til
med salt.
Skyl blomkål og skær det i skiver (det vil smuldre lidt). Pil hvidløg og skær dem ti tynde skiver. Steg
blomkålen i olie og smør på en pande og tilsæt hvidløg og persille/ramsløg 3 – 4 minutter før blomkålen er
mør. Krydr med salt.
Varm smørret op i en lille gryde og lad det bliver brunt.
Anret mosen i dybe tallerkner og top med blomkål og brunet smør. Server straks.
Velbekomme!