Instruktioner
Dup lammeculotterne tørre med lidt køkkenrulle og rids fedtkanten i tern med en skarp kniv. Rør olie,
presset hvidløg og rosmarin sammen. Gnid blandingen godt ind i de 2 culotter og læg culotterne i et ildfast
fad og steg dem i ovnen ved 190° C (varmluft) i 20-25 minutter. Bruger du et stegetermometer, siger man
som tommelfingerregel, at 58-60° C giver rødt kød som stegeresultat.
Rigtig lækkert tilbehør til lammeculotte består af en dejlig blanding af bagte grøntsager.
Skyl aubergine og squash, og skær begge dele i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver.
Skyl tomater og rødløg, og skær også disse i tynde skiver – sæt dem til side, så de ikke bliver blandet
sammen med de andre grøntsager.
Hak rosmarinen fint, hvis du bruger den frisk, og bland det sammen med olivenolien i en stor skål. Pil
hvidløg, og pres dem gennem hvidløgspresseren ned i olien. Tilsæt salt og peber, og rør det sammen.
Kom squash, auberginer og kartofler op til olien i skålen, og vend det godt rundt.
Stil nu skiftevis grøntsags skiverne på højkant i fadet. Husk rødløgs- og tomatskiverne. Pensl toppen med
den resterende olie i skålen.
Sæt fadet i ovnen, og bag det i ca. 40-45 minutter ved 190° C, til grøntsagerne er møre og gyldne på
toppen.
Servér de bagte grøntsager til den saftige lammeculotte
Velbekomme!