Instruktioner
Sæt ovnen på 125° varmluft. Rids fedtet på toppen af kødet med en skarp kniv, og gnid det med
salt, peber, knust hvidløg og timianblade. Læg det i et ovnfast fad og sæt i ovnen ca. 2 timer.
Hæld fedtet fra, og smør kødet med tomatpuré. Drys med mel, læg persillekvisten ved og hæld vinen i bunden af panden. Sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 1 time. Øs skyen over stegen med jævne mellemrum den sidste halve til hele time.
BAGTE LØG/ÆBLER:
Pil løgene, og læg dem i en lille bradepande. Bag i ovnen sammen med kødet i 1½ time i alt.
Halvér æblerne, fjern kernehuset, og bag dem sammen med løgene den sidste halve time.
MOS:
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér æblerne, fjern kernehusene, og skær
dem i både. Kog kartofler og æbler møre, ca. 25 min., hæld vandet fra, og damp dem tørre ved laveste varme i 5 minutter. Mos kartofler og æbler, og rør sammen med friskost.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
SKYSAUCE:
Si skyen fra kødet gennem en sigte over i en gryde, skum fedtet af, kog skyen ind til en jævn konsistens og smag til.
Skær kødet i tykke skiver på ca. 3 – 4 cm, og server med sky, mos, løg og æbler og hakket persille.
Velbekomme!