Skip to main content

LANGTIDSBRAISERET TVÆRREB MED BAGTE LØG OG KARTOFFEL- ÆBLEMOS RØRT MED OST

Ingredienser til 4 personer

2 – 2,5 kg shortrib eller tværreb med ben
2 tsk. saltflager
Friskkværnet peber
3 fed hvidløg
1 spsk. friske timianblade
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
1 spsk. hvedemel
1 kvist persille
½ flaske rødvin
750 g bananskalotteløg eller små zittauerløg
4 – 5 æbler
5 bagekartofler
2 store æbler
150 g friskost (gedeost el. lign.)
1 tsk. saltflager
½ bundt persille

Instruktioner

Sæt ovnen på 125° varmluft. Rids fedtet på toppen af kødet med en skarp kniv, og gnid det med

salt, peber, knust hvidløg og timianblade. Læg det i et ovnfast fad og sæt i ovnen ca. 2 timer.

Hæld fedtet fra, og smør kødet med tomatpuré. Drys med mel, læg persillekvisten ved og hæld vinen i bunden af panden. Sæt fadet tilbage i ovnen i endnu 1 time. Øs skyen over stegen med jævne mellemrum den sidste halve til hele time.

BAGTE LØG/ÆBLER:

Pil løgene, og læg dem i en lille bradepande. Bag i ovnen sammen med kødet i 1½ time i alt.

Halvér æblerne, fjern kernehuset, og bag dem sammen med løgene den sidste halve time.

MOS:

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Halvér æblerne, fjern kernehusene, og skær

dem i både. Kog kartofler og æbler møre, ca. 25 min., hæld vandet fra, og damp dem tørre ved laveste varme i 5 minutter. Mos kartofler og æbler, og rør sammen med friskost.

Smag til med salt og friskkværnet peber.

SKYSAUCE:

Si skyen fra kødet gennem en sigte over i en gryde, skum fedtet af, kog skyen ind til en jævn konsistens og smag til.

Skær kødet i tykke skiver på ca. 3 – 4 cm, og server med sky, mos, løg og æbler og hakket persille.

Velbekomme!