Skip to main content

LANGTIDSSIMRET OKSEGRYDE

Ingredienser til 6 personer

1 – 1,2 kg oksekød i tern (eks. bov eller klump)
Smør/olie til stegning
3 løg
4 – 5 fed hvidløg
2 spsk. hvedemel
1 spsk. tomatpuré
2,5 dl rødvin
2 tsk. rødvinseddike
1 liter oksefond/bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. worcestershiresauce
1 tsk. sukker
2 laurbærblade
Friske krydderurter (eks. timian og persille evt. tørrede urter)
2 stilke bladselleri
3 gulerødder
250 g champignon
½ kg kartofler
Salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Dup kødet tørt på et rent viskestykke eller køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i
en stor gryde. Sæt til side og kog evt. gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.

Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve. Kom kødet
tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt. Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, fond/bouillon,
hakkede tomater, worcestershiresauce, sukker laurbærblade og tørrede eller friske krydderurter. Ved brug
af ovnfast gryde eller stegeso sættes gryden i en 150° varm ovn. Alternativt kan man lade retten simre stille
og roligt under låg på komfuret. Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.

Skræl gulerødder og skær dem i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri. Kom det i
gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsætte. Lad det hele simre endnu
en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre.

Den samlede kogetid er ca. 3 timer. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Velbekomme!