MADSENS MAJ GRYDE MED RAMSLØGSRIS

Ingredienser til 4 personer
600 g skinkekød i tern
150 g bacon i tern
200 g champignon
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 tsk. paprika
2 tsk. karry
2 spsk. tomatpasta
1 dl vand
2 dl fløde
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
Salt og friskkværnet

Instruktioner

Start med at gøre ingredienserne klar. Champignon løg og hvidløg hakkes groft. Varm en stegegryde op, gerne en god støbejernsgryde, og kom en lille sjat olie i. Brun nu svinekødet grundigt, så det får stegeskorpe. Tag det op og læg det til side. Steg derefter bacontern sprøde, tag op og læg til side. Så steges champignon hårdt, hvorefter løg og hvidløg tilsættes, lad det svitse ca. 1 minut. Tilsæt paprika, karry og tomatpasta, og om svinekød og bacon tilbage i gryden sammen med en deciliter vand og en deciliter fløde. Lad det koge op, skru varmen ned på lavt blus så den så den sammenkogte ret blot simrer, læg lå på, og lad det simre videre 1 time. Tilsæt om nødvendigt lidt mere fløde undervejs, men retten skal ikke svømme i sovs. Skær imens peberfrugterne i tynde strimler, som lægges i gryden efter en time, hvorefter gryderetten simrer videre en halv time mere. Den samlede kogetid er halvanden time, hvilket gør, at kødet er helt mørt. Smag til med salt og peber. Den færdige maj gryde serveres straks, gerne sammen med kogte ris med strimler af ramsløg. Velbekomme!

Velbekomme!