NAKKEFILET FRA NORMANDIET

Ingredienser til 4 – 6 personer

1 nakkefilet af gris, ca. 1 kg
Salt og sort peber
1 spsk. smør
1 løg
250 g champignon
1 fed hvidløg
4 blade salvie
3 dl tør æblecider
2 dl hønsefond
200 g cremefraiche 38%
4 spsk. dijonsennep
2 æbler
TILBEHØR:
Kogte kartofler ris eller perlebyg

Instruktioner

Krydr kødet hele vejen rundt med salt og peber. Smelt smørret i en gryde med låg og brun kødet på alle
sider. Tag det op, og læg det til side. Skær løg i tynde strimler og skær champignon i halve eller kvarte. Brun
champignonerne i gryden, krydr med salt og peber og tag dem op og gem til senere. Kom løgene i gryden
og steg et par minutter, til de bliver blanke.

Tilsæt hvidløg og kom grofthakket salvie i. Læg kødet tilbage i gryden og hæld cider og hønsefond ved. Læg
låg på gryden og lad kødet simre i 1 ½ time. Skær æbler i både – behold skindet på. Kom creme fraiche og
sennep i saucen og rør det sammen. Kom æblerne og de stegte champignoner i, og smag til med salt og
peber. Lad retten simre færdig i 5 – 10 minutter.

Velbekomme!!