Skip to main content

ØLBRAISEREDE KÆBER AF GRIS

Ingredienser til 4 personer

2 løg
4 gulerødder
½ knoldselleri
Ca. 700 g afpudsede svinekæber
2 spsk. hvedemel
100 g bacon i tern
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 øl 33 cl eks. Brown Ale (eller anden mørk øl)
2 dl urtebouillon
70 gram tomatpuré
3 kviste rosmarin
2 laurbærblade
Salt og peber
2 æbler

Instruktioner

Hak løgene. Skræl gulerødderne og knoldselleri og skær i små tern. Vend svinekæberne i hvedemel.

Steg bacon sprød i en stegegryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

Varm halvdelen af olien i gryden, og svits løg, presset hvidløg, gulerødder og selleri.

Tage grøntsagerne op.

Hæld resten af olien i gryden og brun kød. Kom bacon og grøntsager tilbage i gryden og hæld øl og bouillon ved. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time. Tilsæt tomatpuré.

Skær æblerne i skiver. Vend æblerne i retten og smag til med salt, peber og eventuelt lidt balsamicoeddike.
Server med en stegt kartoffel.

Velbekomme!!