OKSEGRYDE MED FIGNER OG KANEL

Ingredienser til 4 personer

400 g oksebov eller tykkam i tern
1 løg
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie + til bruning
1 spsk. appelsinsaft
1 tsk. salt + lidt mere
¼ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1 ds. hakkede, flåede tomater
½ tsk. akaciehonning
Stødt chili
4-5 tørrede figner
½ spsk. revet skal af appelsin
1 hel kanel

TILBEHØR: Ris

Instruktioner

Læg kødet i en skål sammen med hakkede løg og hvidløg, olie, appelsinsaft, spidskommen og paprika og vend det hele godt sammen. Lad det trække i mindst 15 minutter. Kog tomater og honning op i en lille gryde og smag til med chili. Brun kødet i olie i en gryde ved høj varme. Hæld tomatsaucen
over og lad det småsimre under låg til kødet er mørt, det tager 50-60 minutter.

Lad fignerne trække i kogende vand i 10 minutter. Tag dem op, halver dem og kom i gryden sammen med appelsinskal og kanel, når retten har simret i 30 minutter. Smag til med salt og chili inden servering f.eks. med kogte ris.

Velbekomme!!