OKSEGRYDE MED SVAMPE OG OVNRISTEDE KARTOFLER

Ingredienser til 4 personer

400 g blandede svampe eks. kantarel, karljohan og brune champignon
Smør til stegning
2 løg
700 g oksekød i tern eks. okseklump eller –inderlår
25 g smør
1 dl portvin
1 dl koncentreret tomatpuré
2½ dl oksebouillon
2½ dl madlavningsfløde 18%
Salt og friskkværnet sort peber

OVNRISTEDE KARTOFLER:
800 g små kartofler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
Salt
Skal af 1 usprøjtet citron.

TIL SERVERING: 1 håndfuld bredbladet persille.

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Rør olivenolie, honning, salt og ca. 1 spsk. fintrevet citronskal sammen, og vend kartoflerne i blandingen. Fordel kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne og møre.

Rens svampene, helst med en blød børste og uden brug af vand. Skær dem i mundrette stykker.

Steg svampene i smør på en pande ved høj varme, og læg dem til side. Pil løgene, og skær dem i kvarte. Steg oksekødet i smør i en tykbundet gryde, til det er brunet. Tilsæt de svitsede svampe og de kvarte løg. Steg videre i 1 minut, og tilsæt portvin. Lad portvinen koge ind.

Tilsæt tomatpuré, bouillon og fløde. Bring retten i kog, skru straks ned for varmen, og lad retten simre svagt i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Skyl og hak persillen.

Servér oksegryden med ovnristede kartofler og persilledrys.

Velbekomme!