OKSERULLESTEG MED DECEMBERFYLD

Instruktioner

Til denne opskrift på rullesteg har Slagter Madsen valgt slipset fra oksefileten til at lave rullesteg af.

Andre stykker kød er ligeså velegnede, så tag evt. en snak med Madsen om mulighederne.

Kødet flades ud, krydres med salt og peber. Herpå lægges svesker uden sten sammen med et par æbler uden kernehus, skåret i små tern. Kviste af frisk timian lægges på fyldet. Stegen rulles og snøres.

Stegen stikkes med 4-5 nelliker, krydres med salt og peber og lægges i et ovnfast fad med lidt olie.

Sæt stegen i ovnen og brun den godt i ca. 10 minutter ved god varme.

Et par glas rødvin tilsættes med lidt fond og ovnens temperatur sænkes til ca. 160 grader.

De sidste 25 minutter steges et par hele pillede rødløg med. Stegen hviler lidt inden udskæring, stegefonden hældes i en gryde og tilsættes fløde – koger jævn og tilsmages med salt og møllepeber, måske også
lidt mere rødvin.

Find en sjov kartoffel og måske en grønkålssalat som garniture.

Velbekomme!