OSSOBUCO MED GREMOLATA OG RODFRUGTMOS

Ingredienser til 4 personer
(Italiensk ret. Betyder ”knoglens hul”, altså der, hvor marven sidder)

4 store skiver okse- eller kalveskank
1 dl mel (60 g)
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 stort løg
1 stor gulerod
3 fed hvidløg
250 g champignon
Smør
1 spsk. olie
2 spsk. tomatpuré
3 dl hvidvin
5 dl okse- eller kalvefond
2 laurbærblade
1 tsk. timian

GREMOLATA:
¼ bundt bredbladet persille, 2 fed hvidløg, 2 økologiske citroner
Hak persille og hvidløg fint, og bland med revet citronskal.

RODFRUGTMOS:
4 bagekartofler, 3 gulerødder, 3 persillerødder, 30 g smør, 1 dl mælk, ½ tsk. salt, friskkværnet peber

Instruktioner

Rids kødskivernes sider med en kniv med 2 cm mellemrum. Bland mel, salt og peber, og vend kødet heri.

Hak løg og hvidløg, og skær gulerod og champignon i skiver.
Varm 1 spsk. smør og 1 spsk. olie i en stor gryde, brun kødet på alle sider, og sæt til side.

Kom lidt ekstra fedtstof i gryden, og brun løg og hvidløg kort. Tilsæt gulerod og champignon, og steg videre i 2 min.

Tilsæt tomatpuré, hvidvin, fond, laurbærblade og timian, og lad det simre mørt ved svag varme under låg, 2 – 3 timer.

Skræl kartofler og rodfrugter, skær i mindre stykker, kog møre i usaltet vand og mos groft.

Bland med smør og mælk, og smag til med salt og peber.

Servér gremolata i en skål for sig selv, så man kan tage efter ønske.

Velbekomme!