Skip to main content

PASTA BOLOGNESE MED EKSTRA GRØNTSAGER

Ingredienser til 4 personer

1 løg
1 fed hvidløg
4 stilke frisk rosmarin
2 spsk. olie til stegning
2 gulerødder
1 aubergine evt. kålrabi
2 stilke bladselleri
250 g hakket oksekød
100 g soltørrede tomater
1 ds. hakkede tomater
2 dl rødvin
Salt og friskkværnet peber

TILBEHØR: Frisk pasta, basilikum eller anden krydderurt, 50 g revet ost.

Instruktioner

Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint. Skyl rosmarin og hak den fint. Steg rosmarin, løg og hvidløg i olie i
en gryde i 2 minutter. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skyl aubergine / kålrabi og skær den i
små tern. Skyl bladselleristilkene og skær dem i tynde skiver. Vend bladselleri, gulerødder og aubergine
sammen med løget i gryden og lad det hele stege i 5 minutter. Tilsæt hakket oksekød og steg det yderligere
i 5 minutter. Blend de soltørrede tomater og hakkede tomater og vend tomatblandingen i gryden sammen
med rødvinen. Lad bolognesen simre under låg i en time for at få den eftertragtede dybe smag.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Servér den til bolognesen, drysset med revet ost og pyntet med lidt
krydderurter.

Velbekomme!