RIBBENSSTEG MED SYLTET GULEROD, ØL OG GROV SENNEP

Ingredienser til 4-6 personer

SYLTET GULEROD OG AGURK:
400 g agurker i skiver
200 g groft revet gulerod
50 g ingefær, skåret i tynde skiver
1 spsk. salt
2 spsk. grov sennep
125 g sukker
2½ dl lagereddike
2 dl mørk øl
10 sorte peberkorn
1 kg ribbenssteg
salt
rugbrød

Instruktioner

DAG 1:
Drys agurk, gulerod og ingefær med salt, og bland det sammen. Rist sennep af i en tør gryde ved svag varme i ca. 2 minutter. Tilsæt sukker, eddike, øl og peberkorn.

Lad det koge op og simre i 10 minutter. Kom grønstager og ingefær i et glas, hæld lagen over, og lad det trække i min. 1 døgn.

DAG 2:
Rids ribbensstegen godt ned i sværene, og drys den godt med salt. Kom stegen i en forvarmet ovn på 220°, og steg den i ca. 15-20 min. Skru ovnen ned på 180°, og lad kødet stege videre i 1½ time til sværen er godt sprød (giv den ellers en kort tur under grillen i ovnen).

Tag stegen ud, og lad den hvile i 10-15 min. Skær den ud i skiver.
Server stegen med de syltede grøntsager, rugbrød og evt. figenmos.

Velbekomme!!