SKAFTKOTELET MED SPIDSKÅL OG URTEDRYS

Ingredienser til 4 personer

4 tykke skaftkoteletter (koteletter med ben)
Salt og møllepeber
Olie til stegning
1 mellemstort spidskål delt i 4 på langs
2 tsk. smør
Lidt vand
½ skalotteløg, finthakket
1 håndfuld purløg, finthakket
1½ dl piskefløde
Ca. 2 tsk. dijonsennep
Citronsaft

Instruktioner

Tag kødet ud af køleskab mindst 20 minutter før stegning, drys med salt og peber. Lad kødet trække.

Varm olie på en pande over høj varme, og brun kødet 1-2 minutter på hver side. Læg ikke alle koteletter på samtidig. Kom smør på panden. Steg koteletterne yderligere 3-4 minutter på hver side, brug en ske til
at øse fedtstoffet over kødet, mens det steger.

Varm imens lidt smør i en sauterpande, og steg spidskålen på skærefladerne i et par minutter over høj varme.

Hæld 1-2 cm vand i bunden af panden, og læg låg på.

Skru ned for varmen, og lad kålen braisere i ca. 3-4 minutter, til den er næste mør, men stadig har en smule bid.

Bland skalotteløg og purløg i en skål, og sæt det til side. Læg kødet utildækket på et skærebræt og rør imens fløde, sennep, citronsaft sammen, og smag til med salt og peber.

Skær kødet i skiver, og server det sammen med kål, drys med purløgsblandingen og dryp med sennepsfløden.

Velbekomme!