SLAGTER MADSENS OKSEGRYDE OG TIMIANCREME

Ingredienser til 6-8 personer

Tips! Retten bliver kun bedre, hvis den laves dagen før, den skal serveres.

1,3 kg oksekød f.eks. bov eller tyksteg
Olie
Salt og friskkværnet sort peber
1 stor porre
2 løg
4 fed hvidløg
2 tsk. sukker
Timian
2 dl rødvin
2 dl vand
1 spsk. kinesisk soja
1 rød peber
200 g majs

TIMIANCREME:
3 dl creme fraiche 18%, ¼ potte timian, ½ tsk. salt, friskkværnet sort peber.

TILBEHØR:
Brød

Instruktioner

Afpuds kødet og skær det i store tern. Brun det i en stor gryde. Krydr med 2 tsk. salt og friskkværnet peber. Rengør porren. Skær den i små ringe. Pil og hak løg og hvidløg fint.

Steg Porre, løg og hvidløg i 1 spsk. olie på en pande. Krydr med 1 tsk. salt og friskkværnet peber.

Kom næsten alt det stegte i gryden, gem lidt til pynt. Hak ½ potte timian, og bland det i gryden.

Hæld vin, vand og soja ved. Lad retten simre under låg til kødet er mørt. Bland rød peber og majs i gryden og lad det koge i yderligere ca. 5 min.
Creme: Rør creme fraiche timian. Smag til med salt og peber.

Anretning:
Drys lidt rå porreringe over retten sammen med et par ringe rød peber. Server med cremen og groft brød.

Velbekomme!