SPARERIBS MED ØL, RODFRUGTMOS OG SPRØDE KÅL

Ingredienser til 4 personer

1½ kg spareribs

MARINADE:
2 dl mørk øl
3 spsk. brun farin
2 spsk. flydende honning
2 spsk. ketchup
1 spsk. tørrede chiliflager
Salt

RODFRUGTMOS:
3-4 pastinakker
200 g jordskokker
2 bagekartofler
Salt og friskkværnet peber

SPRØD KÅL:
1 spidskål
2 spsk. rapsolie
Salt og friskkværnet peber

Instruktioner

Tænd ovnen på 180°. Læg spareribs på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør øl med farin, honning og ketchup, chiliflager og salat.

Fordel marinaden på spareribs, og steg dem i ovnen i 30 minutter.

Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i små stykker. Kog dem helt møre i vand uden salt.

Hæld vandet fra, og mos med en gaffel. Tilsæt olie, og krydr med salt og peber. Skyl og hak persille, og bland den i mosen.

Del kålen i kvarter, og læg stykkerne i et ovnfast fad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber.

Lad kålen stege med i ovnen de sidste 10 minutter. Server kålen sammen md mos og spareribs.

Velbekomme!