STEGT GRØNKÅL MED GRANATÆBLE OG SKALOTTELØG

Ingredienser til 4 personer

Der er bid, saft og kraft i denne enkle salat, for den lynstegte grønkål beholder en fin og kærkommen sprødhed, som passer rigtig godt til de små og syrlige eksplosioner fra granatæblekernerne og friskheden fra de tyndt skårne skalotteløg.

300 g grønkål
½ granatæble
½ dl olivenolie
2 spsk. æbleeddike
Salt og friskkværnet peber
2 skalotteløg skåret i tynde skiver

Instruktioner

Vask grønkålen grundigt i koldt vand, og afdryp den i en sigte. Halvér granatæblet, og bank det med en ske på skallen, så kernerne falder ud og ned i en skål. Vend olivenolie (gem lidt til stegning), eddike, salt og peber sammen med granatæblekernerne. Varm en pande op, og kom lidt olivenolie på.

Steg den plukkede grønkål på den varme pande i ½ – 1 min. så det bare lige falder sammen, og stadig holder sin sprødhed og friskhed.

Kom skalotteløgene på og krydr med salt og peber, vend det godt rundt. Fordel grønkålen på et fad, og kom
granatæbledressing over. Server med det samme, så kålen stadig er lun og sprød.

Velbekomme!