SVINEKØD MED PEBER OG GRØNTSAGER

Ingredienser til 4 personer

2 tsk. sorte peberkorn
350 g svinefilet
1 spsk. fiskesauce
4 fed meget fintskåret hvidløg
¼ tsk. salt
4 finthakkede forårsløg
3 spsk. olie
8 fint skivede røde asiatiske skalotteløg
200 g babymajs skåret i halve på langs
100 g grønne bønner skåret i små stykker
1 spsk. vand
1 tsk. sukker
150 g broccoli skåret i små buketter
200 g friske bønnespirer

Instruktioner

Tørsteg peberkornene på en varm pande i 2 minutter, ryst panden hele tiden.
Kom peberkornene i morteren og mal dem groft.

Skær kødet i tynde stykker. Løg kød, peber, fiskesauce, hvidløg, salt, forårsløg og halvdelen af olien i en skål. Bland det godt, dæk det til og sæt det i køleskabet i 20 minutter.

Varm wokken op til kraftig varme og lynsteg svinekødet i 3 hold i ca. 1½ minut, eller til det lige er gyldenbrunt; varm wokken op igen mellem hvert hold.

Varm resten af olien op i wokken; tilsæt skalotteløg, majs og bønner og lynsteg ved mellemvarme i 1 minut. Stænk med vand og sukker, læg låg på og damp det i 1 minut.

Tilsæt broccoli og damp igen i 1 minut. Løg kød og kødsaft tilbage i wokken,
tilsæt bønnespirer og lynsteg i 30 sekunder. Server med dampet ris eller pasta.

Velbekomme!!