Skip to main content

SVINEMØRBRAD MED KARTOFFELKOMPOT OG RØDBEDESALAT

Ingredienser til 4 personer

1 afpudset svinemørbrad ca. 500 g
1 spsk. grov sennep
Salt og friskkværnet peber
150 g bacon i skiver
1 spsk. olivenolie til fadet

KARTOFFELKOMPOT
1 kg kartofler
1½ spsk. smør
1 spsk. grov sennep
Salt og friskkværnet peber

RØDBEDESALAT
400 g rødbeder
2 forårsløg
½ potte kruspersille
50 g hasselnødder
50 g feta

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°. Pensl mørbraden med sennep, krydr med salat og peber og pak den ind i bacon. Læg
mørbraden i et smurt ovnfad og steg den i ovnen i ca. 30 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i store tern. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 15 minutter til de er
helt møre og hæld vandet fra. Mos kartoflerne til en grov kompot og rør kompotten sammen med smør og
sennep. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra sennep for mere bid.

Skræl og riv rødbederne groft. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak persillen fint. Hak
hasselnødderne groft. Anret de revne rødbeder på et fad, og top med forårsløg, persille, hasselnødder og
smuldret feta.

Skær mørbraden i tykke skiver med en skarp på kniv og servér med kartoffelkompot og rødbedesalat.

Velbekomme!