Instruktioner
Tatar af friskt finthakket eller skrabet okse- eller kalvekød er en klassiker i mange køkkener og herhjemme et kendt stykke smørrebrød. Navnet stammer fra en historie om, at tatarerne spiste råt kød, der var mørnet under sadlen ved ridning. Det klassiske stykke smørrebrød bøf tatar, tatarmad eller løvemad, er en rå bøf formet som en firkant på et stykke smørsmurt rugbrød. Hertil rå æggeblomme, løg, kapers, høvlet peberrod, pickles evt. salat og krydderurter som karse eller persille.
En variant er ristet tatar, der laves som en pariserbøf, hvor en iskold tatarbøf kommer på et stykke hvedebrød og steges ved hård varme i smør, så kødet stadig er rødt inden i.
Hertil samme tilbehør som til en tatarmad evt. suppleret med syltede rødbeder og agurker.
Madsens er med på den nye trend, og har her givet tatarmaden et “tvist”. Lad dig inspirere øverst fra venstre:
Bondekonens tatar: Oksekød, rugbrød, rødløg, pickles, peberrod, æggeblomme og sprødstegt bacon
Herremandens tatar: Oksekød, rugbrød, bearnaise sauce, tomat, forårsløg og karse
Styrmandens tatar: Oksekød, rugbrød, benfri sild, smilende æg, karse, kapers, forårsløg og tomat
Skippers tatar: Oksekød, rugbrød, kaviar, æggeblomme, rejer og purløg
Lystfiskerens tatar: Oksekød, rugbrød, rødløg, sprødstegte hvidløg, gul peber, kapers, cornicons og ørredrogn
Vinbondens tatar: Oksekød, rugbrød, ostecreme, asparges, oliven og fetaost
Gartnerens tatar: Oksekød, rugbrød, agurke relish, peberrod, og rodfrugt-chips
Bartenderens tatar: Oksekød, rugbrød, rødløg, bladselleri, cornichons, sprødstegt bacon og en dram.
Sluttelig slagterens yndlingstatar med opskrift:
Velbekomme!!